Ofte stilte spørsmål om PerMåned

 

Må jeg ha en bedrift for å bestille?

PerMåned henvender seg til bedriftskunder: Enkeltmannsforetak, kommandittselskap, delt ansvar (DA) eller aksjeselskap.

Kan jeg kjøpe fri utstyret?

De fleste av kundene våre bytter til nytt utstyr etter ett til to år, men av og til ønsker man kjøpe det fritt og beholde det. Etter avsluttet bindingstid er restverdien normalt mellom fem og ti prosent. Ta kontakt med oss for pris hvis du ønsker å frikjøpe det før tiden.

Hva hender når bindingstiden utløper?

Da har du mulighet til å kjøpe det fritt, bytte til nytt, fortsette å lease eller levere tilbake utstyret. Dersom du ønsker å kjøpe fritt etter avsluttet bindingstid, er restverdien normalt mellom fem og ti prosent. De fleste av våre kunder bytter til nytt utstyr og levere tilbake det gamle.

Er det ikke tungvint å lease?

LeaseCloud BankID-signering via mobilen eller på datamaskinen tar bare et par sekunder. Det er langt raskere enn å taste inn kredittkortopplysningene dine.

Er det bindingstid?

Du kan velge mellom 24 eller 36 måneders bindingstid. Velg selv i kassen etter behov.

Hvilke produkter kan byttes?

Vi tilbyr oppgradering/bytte til nytt i en løpende avtale på Mac-datamaskiner. Bytte kan tidligst gjøres ett år etter avtalestarten på en 24 måneders avtale, eller etter to år på en 36 måneders avtale. Avtalestart regnes fra den datoen man mottar den første fakturaen. Hvis du bytter til et likeverdig produkt (der innkjøpsprisen er den samme), pleier ikke månedskostnaden å endres nevneverdig når du bytter utstyr. Derimot vil bindingstiden forlenges. Hvis du må oppgradere til kraftigere utstyr eller legge til tilbehør, regner vi ut månedskostnaden din på nytt.

Datamaskiner på avtale med Garantert restverdi kan først byttes etter avsluttet bindingstid. Les mer om Garantert restverdi nedenfor.

Hvor ofte kommer fakturaene?

Avtalen faktureres hvert kvartal.

Er det helt nye produkter dere leaser ut?

Det er alltid nye produkter i uåpnet forpakning hvis ikke annet fremgår. Av og til har vi kampanjer med lavere pris på f.eks. en åpnet forpakning, men da fremkommer dette tydelig i skriftlig form.

Tilkommer det noen ytterligere kostnader i tillegg til månedsleien?

Oppstartsavgiften er kr. 350. Vi anbefaler ellers at du aktiverer avtalegiro, slik at du slipper fakturagebyr.

Etter at du har signert avtalen, har du 14 dager på deg om du vil bruke PerMånads komplette forsikring eller din egen bedriftsforsikring. Dersom du velger PerMåneds forsikring er egenandelen kun kr. 1000–2000 kr og hele verdien til utstyret erstattes uten nedskriving.

Må utstyret være forsikret?

Ved leasing av utstyr gjennom PerMåned skal alt være forsikret mot tyveri og skade i hele leieperioden. PerMåned tilbyr en svært god komplett forsikring med lav egenandel uten at produktets verdi nedskrives. Forsikringen gjelder ved alt fra tap av telefon til innbrudd på kontoret. Vi reparerer eller sender ut nye produkter, slik at bedriften din ikke blir mer lidende enn nødvendig. Dersom du likevel ønsker å beholde din eksisterende bedriftsforsikring, ta kontakt med oss.

Kan jeg bruke innboforsikringen min i stedet?

Nei, dessverre. En innboforsikring dekker ikke produkter som leases av bedriften din. Merk også at innboforsikringer som regel har nedskriving av produktenes verdi.

Vår bedrift har mye kapital og kjøper alt. Hvorfor skal vi lease?

Stort sett alle bedrifter er i dag avhengige av velfungerende IT-løsninger. Behovene kan være varierende, men det er mulig å spare penger på at de ansatte har riktig utstyr med gode rutiner for bytte, service og support.

Med leasing får dere en fast månedsutgift og slipper å binde opp kapital i IT-utstyr. I dag er rentene så lave at merkostnaden er ubetydelig sammenlignet med økt effektivitet. Og husk: Fornøyde medarbeidere blir lengre og er mer produktive!

Mats Björnström
Leasingekspert

 

Mats har mer enn ti års erfaring ved utleie av Apple-utstyr på MacRent i Stockholm.
Spør ham gjerne om Mac og annet utstyr.

 

Mine beste leasingtips

1. Bruk leasing til å investere i nytt utstyr som gjør deg mer produktiv eller som gjør at du kan levere et bedre produkt eller tjeneste enn konkurrentene. Leasing skal lønne seg.

2. Velg riktig utstyr med en gang. Det skiller ofte bare noen hundrelapper mellom ulike modeller, men du sparer mye tid og energi. Dersom riktig utstyr gjør deg 1 % mer kreativ eller effektiv, lønner det seg alltid.

3. Lag deg en enkel plan som går noen år frem i tid. Hva trenger jeg av utstyr for å komme dit? Hva vil dette koste? Hva vil jeg trenge å bytte ut? Forsøk å gjøre planlagte innkjøp et par ganger i året. Legg alle produkter på samme leasingavtale dersom det er mulig.

4. Ved å velge avtalegiro på leasingavtalen slipper du fakturagebyr.

5. Bruk ikke leasing for utstyr til egen bruk eller for å på annen måte tilfredsstille dine behov for dingser.

Har du andre spørsmål?

Ta kontakt med oss i kundechat nederst til høyre eller ring oss.

Populære leasingprodukter

439 kr / mnd

Nyhet!

MacBook Pro 16-tommer

MacBook Pro 16-tommer

812 kr / mnd

341 kr / mnd

315 kr / mnd

320 kr / mnd

Utgåtte produkter

iMac 27-tommer 5K

605 kr / mnd

iPad tilbehør

Apple Pencil 2nd Gen

42 kr / mnd

257 kr / mnd